Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne udka w chili

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka całe 5-6 sztuk
sos sojowy 2 łyżki
olej roślinny 3 łyżki
czubryca czerwona 1 łyżeczka
przyprawa gyros 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 sztuka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne udka w chili

Udka myjemy osuszamy.Papryczkę chili myjemy kroimy w krążki nie obieramy z nasionek.Sos sojowy łączymy z olejem i solą do smaku nacieramy mięso posypujemy przyprawami obkładamy mięso krążkami chili i odstawiamy do lodówki na 3 godziny .

Po tym czasie wyjmujemy wkładamy naczynie żaroodporne z mięsem do piekarnika i pieczemy około 45-50 minut w temp 190*

Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 02.09.2013 22:54
Po tych udkach to szybko pić trzeba :D
marzencia2007 01.08.2013 15:37
czasem dobrze jest zjeść coś pikantnego
Mniam 01.08.2013 00:17
Muszę kiedyś też tak zrobić.
sanielcia 31.07.2013 19:32
Pikantny kurczak, super
Czarnula87 31.07.2013 18:59
pyszne podobne dzisiaj jadłam
Konczi 31.07.2013 18:07
wygląda apetycznie
Monika10 31.07.2013 16:11
uwielbiam takie mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak