Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Pikantne udka curry w ziołach

Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

pałki z kurczaka
1 kg
pasta curry
4 łyżki czerwonej
olej rzepakowy
2 łyżki z czosnkiem i bazylią
Przyprawa curry orientalna Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
przyprawa piri-piri
1 łyżeczka w płynie
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
zioła
2 łyżki ojca Mateusza
zioła
2 łyżki do dań z drobiu
masło 82%
100 g

Porada

Pikantne , pachnące ziołami , pieczone udka z kurczaka o smaku curry. Bardzo dobrze smakują z gotowanymi ziemniakami lub ryżem i mizerią.

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne udka curry w ziołach

Mięso umyć osuszyć.

Z pasty curry , oleju , sosu piri-piri oraz reszty przypraw zrobić papkę.
Natrzeć każde udko.
Odstawić na min 2 godz do lodówki.

Mięso ułożyć w blaszce lub naczyniu żaroodpornym , dodać kawałki masła .

Piec ok 60 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 28.07.2017 09:17
Fajna porcja mięska :) Smaczny obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak