Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne udka curry w ziołach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pałki z kurczaka 1 kg
pasta curry 4 łyżki czerwonej
olej rzepakowy 2 łyżki z czosnkiem i bazylią
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
przyprawa piri-piri 1 łyżeczka w płynie
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
zioła 2 łyżki ojca Mateusza
zioła 2 łyżki do dań z drobiu
masło 82% 100 g

Porada

Pikantne , pachnące ziołami , pieczone udka z kurczaka o smaku curry. Bardzo dobrze smakują z gotowanymi ziemniakami lub ryżem i mizerią.

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne udka curry w ziołach

Mięso umyć osuszyć.

Z pasty curry , oleju , sosu piri-piri oraz reszty przypraw zrobić papkę.
Natrzeć każde udko.
Odstawić na min 2 godz do lodówki.

Mięso ułożyć w blaszce lub naczyniu żaroodpornym , dodać kawałki masła .

Piec ok 60 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 28.07.2017 09:17
Fajna porcja mięska :) Smaczny obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak