Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne udka.

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia kurczaka 4-6 szt.
sos sojowy 2 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżeczka
woda 2 łyzki
sól 1/4 łyżeczki
cukier 2 płaskie łyżeczki
czosnek 1 zabek
miód 1 łyzka
olej 4 łyzki
olej do smażenia wg.uznania
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne udka.

Podudzia włożyć do garnka,dodać kostkę rosołową i zalać taka ilością wody żeby tylko przykryła mięso.Gotujemy je pod przykryciem do momentu aż będą miękkie.
Składniki na marynatę dokładnie wymieszać i włożyć udka - odstawić na noc do lodówki
Na drugi dzień usmażyć je na patelni na bardzo gorącym tłuszczu.
Smacznego!
Tak przyrządzone podudzia podaję z opiekanymi ziemniakami ale mozna również podać z ryżem i ogórkami konserwowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 17.11.2013 12:29
smaczne danie
alaaa 16.11.2013 18:16
smaczny obiad
Wafelek2601 16.03.2013 08:42
Pyszniutkie udka, super obiadek
Dorian 30.01.2013 08:16
pyszne
Motorek 07.11.2012 07:50
extra
anemon 14.01.2012 12:09
Podoba mi się Twój pomysł, zwłaszcza marynata.
junox 22.12.2011 23:45
pyszne
IlonaAlbertos 06.11.2011 14:12
Pikantne udka to coś dla mnie, uwielbiam takie.
IZABELA29 06.10.2011 08:13
pyszny obiadek
misia53 28.05.2011 09:55
pychota
barbara11561 03.04.2011 08:32
Pyszniutkie:)
MAŁY 25.01.2011 22:31
smacznie
Babciagramolka 30.11.2010 17:52
Zgadzam się - a za zestawienie sosu sojowego z miodem duże 5 +
pacpaw 30.11.2010 09:47
ale ślinka cieknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak