Pikantne tacos wegetariańskie

Pikantne tacos wegetariańskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krojone pomidory

    1 puszka
  • cebula

    1 szt
  • sok z cytryny

    3 łyżka
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    0,5 łyżeczka
  • kolendra

    0,5 łyżeczka
  • oliwa

    1 łyżka
  • śmietana 18 proc

    8 łyżeczka
  • guacamole

    8 łyżeczka
  • papryczka chili

    1 szt
  • ser gouda

    8 (gouda wasabi)
  • fasola

    1 puszka
  • papryka czerwona

    1 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pikantne tacos wegetariańskie

Na łyżce oliwy podsmażamy posiekaną cebulkę.

Dodajemy paprykę pokrojoną w kosteczkę, posiekane papryczki chilli, osączoną fasolkę i zalewamy całość pomidorami z puszki.

Dodajemy sok z cytryny i przyprawiamy cayenne i kolendrą.

Dusimy około 20 minut.

Gotową mieszankę nakładamy do placków kukurydzianych, posypujemy startym serem.

Podajemy z łyżeczką guacamole oraz kwaśnej śmietany.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

smerfetka79 03.08.2012 12:51
wyglądają bosko:)
tessinka 31.07.2012 22:12
Ale apetyczne :)
barbarella 25.05.2012 20:45
mniaaammm:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat