Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
krojone pomidory
1 puszka -
cebula
1 szt -
sok z cytryny
3 łyżka -
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
0,5 łyżeczka -
kolendra
0,5 łyżeczka -
oliwa
1 łyżka -
śmietana 18 proc
8 łyżeczka -
guacamole
8 łyżeczka -
papryczka chili
1 szt -
ser gouda
8 (gouda wasabi) -
fasola
1 puszka -
papryka czerwona
1 szt
Przepis i sposób przygotowania Pikantne tacos wegetariańskie
Dodajemy paprykę pokrojoną w kosteczkę, posiekane papryczki chilli, osączoną fasolkę i zalewamy całość pomidorami z puszki.
Dodajemy sok z cytryny i przyprawiamy cayenne i kolendrą.
Dusimy około 20 minut.
Gotową mieszankę nakładamy do placków kukurydzianych, posypujemy startym serem.
Podajemy z łyżeczką guacamole oraz kwaśnej śmietany.
Smacznego :)
Komentarze (3)