Pikantne Szaszłyki z Piekarnika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątroba wołowa

    40 dag
  • czosnek

    3 ząbki
  • wódka

    4 łyżki
  • cebula

    4 szt
  • papryka

    2 szt
  • wędzony boczek

    20 dag
  • zioła prowansalskie

    1 łyżeczka
  • sól

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątrobę oczyść, opłucz, osusz, pokrój w dużą kostkę. Zmiażdżony czosnek rozetrzyj z łyżeczką soli, ziół, dodaj szczyptę pieprzu, alkohol, olej, wymieszaj. Masą posmaruj wątróbkę, przykryj, odstaw na 1 godz. Cebule obierz, potnij na cząstki. Paprykę umyj, osusz, pokrój w dużą kostkę. Kawałki watróbki zawijaj w cienkie plasterki boczku i nadziewaj na szpadki na przemian z kawałkami cebuli i papryki. Ułóż na natłuszczonej blasze, piecz 15 min w temp. 200°C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 23.12.2011 13:30
fajne
Barbara55 22.11.2011 15:03
smaczne
Jaheira11 19.04.2011 23:36
pyszności
Monika192 22.11.2010 12:43
to musi być pyszne
grasylwia 02.11.2010 23:21
pycha :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat