Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne szaszłyki z kiełbasą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 3 szt
cebula 2 szt
kiełbasa podwawelska 1 kawałek
sos chili 1/2 szklanki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieczarki kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne szaszłyki z kiełbasą

Mięso pokroić na kawałki- przyprawić Kucharkiem- zalać sosem chili - dokładnie wymieszać i odstawić na godzinę do lodówki.
Po zamarynowaniu nabijać na patyczki mięso- pokrojoną kiełbasę, pieczarki i pokrojoną cebulę.
Grilować kilkukrotnie obracając szaszłyki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 27.07.2015 20:41
pyszne ,lubię szaszłyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak