Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne spring rollsy

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papier ryżowy 16 szt
mięso mielone 1/2 kg
ryż 10 dag
por 1/2 szt
papryczki chili 2-3 szt
papryka 1/2-1 szt
szczypiorek 1/2 peczka
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
Czosnek suszony Prymat
oliwa 2-3 lyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne spring rollsy

Warzywa kroimy drobno i podsmażamy lekko na oliwie- dodajemy mięso mielone i dalej smażymy.
Ryz gotujemy w osolonej wodzie- mieszamy z warzywami- dodajemy posiekany szczypiorek i wszystko przyprawiamy.
Papier namaczamy- na każdy arkusz wykładamy porcje farszu- zwijamy.
Gotowe spring rollsy podsmażamy na oleju i wykładamy na reczniki papierowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 13.02.2015 19:03
pyszne jedzonko
romanrafal
romanrafal 23.01.2015 16:53
podoba mi sie,super
Kejti 15.07.2014 00:34
Pysznie u Ciebie,chętnie się poczęstuję :-)
radziu1 07.02.2014 15:25
no i fajne to to
irenka 09.01.2014 19:25
pyszne jedzonko
Dorota59 14.12.2013 13:25
aż ślinka leci
Rybciia 21.10.2013 08:14
dla mnie super!!!
kanu83 20.10.2013 19:52
pychotka takie danie
Mati13 17.10.2013 07:02
bardzo apetyczne
caralajna 16.10.2013 21:13
myślałam że spring rolls są wegetariańskie, same warzywka...
Sylwia26 16.10.2013 15:46
ślinka leci :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak