Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
skrzydełka kurczaka
6 -
Papryka ostra mielona Prymat
1 łyżka -
chilli
1/2 łyżki -
sól do smaku
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżka -
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
3/4 łyżki
Sposób przygotowania
1. Skrzydełka dokładnie wyczyść. Włóż do rękawa do pieczenia. Przyprawy wymieszaj w miseczce, wsyp do kurczaka. Rękaw zawiń i potrząsaj do momentu, aż wszystkie przyprawy dokładnie pokryją kurczaka.
2. Pozostaw skrzydełka w lodówce najlepiej na całą noc, jednak jeśli nie mamy takiej możliwości dobrze aby włożyć je do lodówki na przynajmniej 2 godziny.
3. Przygotowane skrzydełka piecz w piekarniku w 220 stopniach Celsjusza przez 60 minut. Jeśli chcesz aby skórka była chrupiąca , 10 minut przed końcem pieczenia rozetnij rękaw. UWAGA ! Do mięsa nie dodawaj oleju !
Uwaga ! Skrzydełka wyjdą naprawdę pikantne. Świetnie komponują się z ryżem z fasolką zieloną.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się