Pikantne skrzydełka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka kurczaka

    6
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżka
  • chilli

    1/2 łyżki
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    3/4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:

1. Skrzydełka dokładnie wyczyść. Włóż do rękawa do pieczenia. Przyprawy wymieszaj w miseczce, wsyp do kurczaka. Rękaw zawiń i potrząsaj do momentu, aż wszystkie przyprawy dokładnie pokryją kurczaka.
2. Pozostaw skrzydełka w lodówce najlepiej na całą noc, jednak jeśli nie mamy takiej możliwości dobrze aby włożyć je do lodówki na przynajmniej 2 godziny.
3. Przygotowane skrzydełka piecz w piekarniku w 220 stopniach Celsjusza przez 60 minut. Jeśli chcesz aby skórka była chrupiąca , 10 minut przed końcem pieczenia rozetnij rękaw. UWAGA ! Do mięsa nie dodawaj oleju !
Uwaga ! Skrzydełka wyjdą naprawdę pikantne. Świetnie komponują się z ryżem z fasolką zieloną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat