Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne ruskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szkl
jaja 1 szt
sól 1/2 łyżeczki
mleko 1/2 szklanki
ziemniaki ugotowane 150 gram
sól do smaku
boczek wędzony 100 g
cebula 1 sztuka
ser biały 150 (twarogowy)
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne ruskie

Boczek oraz cebulę kroimy na drobniutką kostkę, podsmażamy boczek po wytopieniu tłuszczu dodajemy cebulę i rumienimy. Ziemniaki oraz ser przepuszczamy przez maszynkę,mieszamy dodajemy sól i pieprz(dużą ilość) oraz połowę boczku z cebulą bez tłuszczu.
ugniatamy ciasto z mąki, jaja, soli stopniowo dolewając mleko. rozwałkowujemy wykrawamy kawałki które napychamy farszem. Gotujemy w osolonym wrzątku przez 3min. Polewamy resztą boczku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 14.12.2012 22:38
dla mnie ruskie tylko na ostro

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak