Pikantne ruskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1 szkl
  • jaja

    1 szt
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • mleko

    1/2 szklanki
  • ziemniaki ugotowane

    150 gram
  • sól

    do smaku
  • boczek wędzony

    100 g
  • cebula

    1 sztuka
  • ser biały

    150 (twarogowy)
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek oraz cebulę kroimy na drobniutką kostkę, podsmażamy boczek po wytopieniu tłuszczu dodajemy cebulę i rumienimy. Ziemniaki oraz ser przepuszczamy przez maszynkę,mieszamy dodajemy sól i pieprz(dużą ilość) oraz połowę boczku z cebulą bez tłuszczu.
ugniatamy ciasto z mąki, jaja, soli stopniowo dolewając mleko. rozwałkowujemy wykrawamy kawałki które napychamy farszem. Gotujemy w osolonym wrzątku przez 3min. Polewamy resztą boczku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jasiek 14.12.2012 22:38
dla mnie ruskie tylko na ostro

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat