Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne ruskie
ugniatamy ciasto z mąki, jaja, soli stopniowo dolewając mleko. rozwałkowujemy wykrawamy kawałki które napychamy farszem. Gotujemy w osolonym wrzątku przez 3min. Polewamy resztą boczku.
mąka pszenna | 1 szkl |
jaja | 1 szt |
sól | 1/2 łyżeczki |
mleko | 1/2 szklanki |
ziemniaki ugotowane | 150 gram |
sól | do smaku |
boczek wędzony | 100 g |
cebula | 1 sztuka |
ser biały | 150 (twarogowy) |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: