Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne roladki schabowe w orzechach i sezamie

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 500 g
papryczka peperoni 1
żółty ser 4 paski
masło 4 paski
Przyprawa do mięs Prymat
Panierka:
orzeszki ziemne 1 łyzka (siekane)
sezam 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól
pieprz
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne roladki schabowe w orzechach i sezamie

Schab pokroić na 4 grube plastry i rozbić młotkiem. Posypać przyprawą. Na każdy plaster położyć paseczek sera, paseczek masła, paseczek peperoni, i 1/4 ogórka konserwowego. Zwinąć w rulon i spiąć szpikulcem lub wykałaczkami.

Bułkę tartą wymieszać z sezamem , orzechami , solą i pieprzem.
W drugim naczyniu wybić jajko i rozmącić widelcem.
Panierować w jajku i panierce, smażyć na średnim ogniu na złoty kolor, podawać z pieczonymi ziemniaczkami lub frytkami oraz dowolną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 10.11.2013 12:34
wspaniałe roladki:-)
tessinka 10.02.2013 20:45
wyglądają kusząco
gosia56 10.02.2013 20:20
napewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak