Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne roladki drobiowe z szynką wędzoną i serkiem topionym

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 szt
wędzona szynka 8 plastry
kremowy serek topiony 1 szt
sok z cytryny 3 łyzki
pieprz 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 2 łyżka
tabasco 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1,5 szklanka
jajko 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne roladki drobiowe z szynką wędzoną i serkiem topionym

Filety z kurczaka rozbijamy i nacieramy pieprzem i sokiem z cytryny.

Na każdym z nich układamy po 2 plasterki szynki i rozsmarowujemy po 1/4 kostki serka.

Całość porządnie skrapiany sosem tabasco.

Zawijamy i po 2 razy panierujemy w jajku i bułce tartej wymieszanej z cayenne ( jeśli ktoś nie lubi pikantnych dań może do bułki dodać słodkiej papryki).

Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

Jeśli nasze roladki są bardzo grube możemy je przed podaniem podpiec w piekarniku żeby nie okazało się, że są surowe w środku.

Podajemy z ulubiona surówką bądź z sałatą z dressingiem cytrynowym.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tessinka 09.06.2012 14:07
Wygląda na pyszne :)
rutynka 01.06.2012 12:15
pyszne mięsko
Urszula5 09.05.2012 23:17
bardzo fajne
Joanna46 13.04.2012 08:31
Dobrze się prezentują.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak