Pikantne roladki drobiowe z szynką wędzoną i serkiem topionym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kurczaka

    4 szt
  • wędzona szynka

    8 plastry
  • kremowy serek topiony

    1 szt
  • sok z cytryny

    3 łyzki
  • pieprz

    1 łyżeczka
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    2 łyżka
  • tabasco

    1 łyżeczka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1,5 szklanka
  • jajko

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z kurczaka rozbijamy i nacieramy pieprzem i sokiem z cytryny.

Na każdym z nich układamy po 2 plasterki szynki i rozsmarowujemy po 1/4 kostki serka.

Całość porządnie skrapiany sosem tabasco.

Zawijamy i po 2 razy panierujemy w jajku i bułce tartej wymieszanej z cayenne ( jeśli ktoś nie lubi pikantnych dań może do bułki dodać słodkiej papryki).

Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

Jeśli nasze roladki są bardzo grube możemy je przed podaniem podpiec w piekarniku żeby nie okazało się, że są surowe w środku.

Podajemy z ulubiona surówką bądź z sałatą z dressingiem cytrynowym.

Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
tessinka 09.06.2012 14:07
Wygląda na pyszne :)
rutynka 01.06.2012 12:15
pyszne mięsko
Urszula5 09.05.2012 23:17
bardzo fajne
Joanna46 13.04.2012 08:31
Dobrze się prezentują.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat