Pikantne roladki

Pikantne roladki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    40 dag
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • cebula

    3 szt
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • musztarda

    1 łyżka
  • olej

    6 łyżek
  • cukier

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • przyprawa do potraw

    2 łyżeczki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pikantne roladki

Pieczarki i cebulę drobno pokroić, podsmażyć na 2 łyżkach oleju, dodać koncentrat, przyprawę KUCHAREK, paprykę i po szczypcie pieprzu i cukru. Mięso pokroić na plastry i rozbić je na cienkie kotlety. Na każdym kawałku mięsa polożyć porcję pieczarkowego nadzienia i zawinąć mięso w ciasny rulon. Roladki obtoczyć w mące i smażyć na oleju ze wszystkich stron. Podawać z ziemniakami z wody i zasmażanymi buraczkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (24)

artur7 15.01.2012 19:04
super smaczne
mala2021 11.01.2012 12:28
rewelacyjne
agnieszka214 02.01.2012 14:41
lubie
Laila2786 07.12.2011 12:00
Bardzo ciekawy przepis, takich jeszcze nie jadłam
artur7 20.08.2011 17:19
pyszne
ajres 19.06.2011 15:53
dobre
ajres 19.06.2011 15:53
dobre
marcia71 20.03.2011 16:48
może być dobre
berys18 26.02.2011 09:17
uwielbiam takie roladki
AgaS10 13.02.2011 13:42
muszę takie przygotować:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat