Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne racuszki

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kefir 1
mąka 1/2 szkl
jajko 1
proszek do pieczenia szczypta
kiełbasa 1 laska
cebula 1/2
papryka czerwona 1/2
majeranek
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne racuszki

Kefir zmiksować z mąką, jajkiem i proszkiem do pieczenia do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Dodać pokrojone w kosteczkę: kiełbasę, cebulę, paprykę. Przyprawić i wymieszać. Smażyć na gorącym oleju.
Do racuszków można też dodać pieczarki, szynkę, ser żółty pokrojony w kosteczkę- zależy co akurat mam w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 27.09.2013 17:20
bardzo je lubimy i często robię z z kefirem to jest super pomysł :)
adelajda 23.07.2013 07:22
smaczne :)
pestka 05.07.2013 11:52
świetny pomysł- takich nie robiłam , koniecznie je wypróbuję
Izabela77 10.06.2013 20:54
wspaniała racuszki
Ola1984 10.06.2013 18:51
Świetne racuchy. Idealne na wykorzystanie resztek z lodówki.
beniaminek 10.06.2013 15:03
fajne danie
leonowie 10.06.2013 14:46
z kiełbasa jeszcze nie łączyłam:)
idealme 10.06.2013 14:15
palce lizać ! :)
Piotr-21 10.06.2013 13:47
bardzo dobre
Barbara/zuza22_85 10.06.2013 13:32
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak