Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantne racuchy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 250 g
cebula 2 szt.
wędlina 250 g
ser żółty 200 g
mąka pszenna 9 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyzki
papryka 1 szt
jajko 2 szt.
mleko 1 szklanki
natka pietruszki 1 szt.
sól do smaku
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
olej do smażenia
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pikantne racuchy

Ser zetrzeć na tarce,wędlinę,pieczarki,paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę,natkę posiekać,warzywa połączyć i dusić do miękkości,z 2 rodzajów mąki jajek i mleka i proszku,zagnieść ciasto,stopniowo dodawać warzywa i ser,przyprawić i uformować racuchy,smażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 17.11.2011 10:14
super
wiertlo102
wiertlo102 06.11.2011 14:23
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak