Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne pulpety sojowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soja 1/2 kg
cebula 2 szt
jajko 2-3 szt
papryczka chili 2-3 szt
Papryka słodka mielona Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
kostki rosołowe 2 szt
przyprawa meksykańska
Bułka tarta klasyczna Prymat kilka łyżek
mąka pszenna 1/4 szklanki
kajzerka 1 szt
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne pulpety sojowe

Soję moczymy całą noc w wodzie, następnie odlewamy tą wodę- zalewamy świeżą i gotujemy do miękkości- odcedzamy i mielimy razem z podsmażoną cebulą oraz z namoczoną i odciśniętą kajzerką.
Dodajemy jajka, przyprawy, posiekane papryczki chili- mieszamy- dosypujemy tyle bułki tartej by uzyskać zwartą masę.
Do wrzątku wrzucamy kostki rosołowe.
Z masy sojowej formujemy pulpety, obtaczamy je w mące i wrzucamy do gotującego się bulionu.
Od wypłynięcia gotujemy około8-10 minut.
Wyśmienicie smakują z ostrym sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karmel 17.02.2012 16:19
super
joanna77 17.02.2012 16:16
smaczne
kamyk 08.12.2011 13:24
pycha pulpety
iza15 04.12.2011 20:23
pyszny
Ewelina38 28.08.2011 21:48
super, bardzo lubię pikantne potrawy a to świetnie się zapowiada więc muszę spróbować :)
FAFIK 06.07.2011 18:55
Smaczne!!!
berys18 30.06.2011 08:48
wyglądają zachęcająco, bardzo apetyczne
ronald88 26.06.2011 10:40
super
Marzena34 06.05.2011 10:03
smaczne i bardzo zdrowe
Justyna Jussstiii 26.03.2011 08:53
super pomysł nie tylko dla wegetarian
magical66 23.02.2011 09:21
koniecznie muszę wypróbować
AgaS10 23.02.2011 05:46
nigdy takich nie robiłam:)
m1monika 22.02.2011 16:51
muszę spróbować :)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak