Pikantne placuszki Krysi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1/2 kg
  • śmietana 12%

    3 łyżki
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    1 łyżeczka
  • pieprz

    1 szczypta
  • papryczka chili

    1 szczypta
  • mąka

    3 łyżki
  • cebula biała

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pikantne placuszki Krysi foto
Ziemniaki, cebulę ścieramy bardzo drobno na tarce z gwiazdkami. Dodajemy sól czosnkową, papryke, śmietanę, mąkę, pieprz i wszystko razem mieszamy
Krok 2 - Pikantne placuszki Krysi foto
Powstałą papkę wylewamy łyżką na rozgrzany olej formułując kształt placuszka. Smażymy z każdej strony, aż się zrumienia.
Krok 3 - Pikantne placuszki Krysi foto
Gotowe placuszki mają złotawy kolor i wtedy wyciągamy je z patelni. Mozna podawać z keczupem lub jakims sosem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwona32 24.01.2014 17:24
bardzo mi sie podoba:)
olkaaa 30.11.2013 08:37
ciekawy przepis
Ola1young 13.11.2013 20:45
smaczne placuszki
pestka 29.10.2013 09:05
bardzo dobre placuszki
Ela15 17.10.2013 20:16
fajne placuszki
pestka 16.09.2013 07:44
świetne placuszki,w tej wersji nie jadłam
Aannkaa82 05.05.2013 20:45
Uwielbiam placki ziemniaczane w tej wersji muszą byc pyszne.
Bernadeta1 04.05.2013 22:24
bardzo smaczne
Dorian 06.03.2013 18:41
pyszne takie na ostro te placuszki
ajres 13.02.2013 11:59
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat