Pikantne placki ziemniaczane

Pikantne placki ziemniaczane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki obrane

    60 dag
  • drożdże

    25 gram
  • mleko

    0,5 szklanki
  • jaja

    2 sztuki
  • cebula

  • jogurt naturalny

  • mąka

    4 łyżki
  • olej

  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Pikantne placki ziemniaczane

Drożdże rozkruszyć, wymieszać z ciepłym mlekiem oraz mąką. Ziemniaki zetrzeć na dość grubych oczkach, dodać do nich wyrośnięty rozczyn. Cebulę zatrzeć na tartce, dodać do masy, doprawić solą i pieprzem. Wbić jaja. Wymieszać. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z jogurtem naturalnym doprawionym solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat