Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne placki z dyni

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 kg
cebula 1 szt.
czosnek 2 ząbki
jajko 1 szt.
mąka 4 łyżki
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
Gałka muszkatołowa cała Prymat do smaku
olej rzepakowy do smażenia
cząber 1/2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne placki z dyni

Dynię zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach, dodać posiekaną cebulę oraz czosnek. Przyprawić solą, pieprzem, świeżo startą gałką muszkatołową, chili i cząbrem. Dodać jajko oraz mąkę i dobrze wymieszać, aż masa będzie jednolita. Patelnię dobrze rozgrzać, wlać olej. Łyżką nabierać porcje ciasta i formować placki na patelni. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Od razu podajemy. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 30.09.2013 18:05
Bardzo apetyczne placki,
JOANNA16 22.05.2013 09:07
pycha placuszki
mufinka79 24.10.2012 18:19
Dziękuję :)
Krzysztof15 23.10.2012 19:35
mniam
Goya 23.10.2012 19:28
ciekawe
emeslive 23.10.2012 19:27
Bardzo apetyczne placki, przepis godny polecenia!
maciek7 23.10.2012 18:57
pycha
angelika14 23.10.2012 18:46
takiej wersji placuszków nie znałam i nie robiałam
Małgorzata106 23.10.2012 18:43
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak