Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne placki dyniowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia starta 340 g
mąka pszenna 170 g
jajko 1 duże
ząbki czosnku 3 duże
cebula 1 większa
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/4 łyżeczki
sól i pieprz
jogurt naturalny
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne placki dyniowe

Dynię z cebulą ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
Czosnek przeciskamy przez praskę.
Wszystko wkładamy do dużej miski, dodając jajko, mąkę oraz przyprawy.
Z masy formujemy placki dowolnej wielkości i smażymy na grubej suchej patelni po kilka minut z każdej strony.
Placki podajemy z kleksem jogurtu i listkiem natki pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak