Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne pierożki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

ciasto francuskie 1 opa.
jajko

Farsz

udko z kurczaka
salami 100 g
żółtko jajek
śmietana 18 proc 1 łyżka
natka pietruszki 4-5 łyżek
bazylia 4-5 łyżek
Papryka słodka mielona Prymat 1-2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne pierożki

Farsz-wędzone udko kurczaka obierz i drobno pokrój.Salami pokrój w niedużą kostkę-dodaj żółtko,śmietanę,posiekaną bazylie i pietruszkę.Dopraw i wymieszaj.
Pierożki-Ciasto francuskie rozwałkuj,wytnij szklanką kółka i na środek każdego nakładaj farsz.Dokładnie zlep.Pierożki ułóż na blasze i posmaruj roztrzepanym jajkiem.Piecz ok 20 min w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak