Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne pierogi z farszem ryżowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto na pierogi

mąka 3 szklanki
żółtko jajek 1 sztuka
gorąca woda 1 szklanka
sól

farsz

ryż ugotowany 1 szklanka
ser żółty starty 1/2 szklanki
cebula biała 2 sztuki
jajko
olej do smażenia 2 łyżki
ketchup pikantny 4-5 łyżek
koperek 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat
sól i pieprz

Porada

Pierogi najlepiej smakują polane zarumienioną cebulką z tłuszczem.

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne pierogi z farszem ryżowym

1. Gotujemy ryż według przepisu na opakowaniu (około 12 minut).
2. Przesiewamy mąkę, zaparzamy wrzątkiem i zostawiamy do przestudzenia.
3. W tym czasie zarumieniamy cebulę i dodajemy do ugotowanego już ryżu (wraz z tłuszczem).
4. Następnie dodajemy ketchup, jajko, starty ser, zieleninę, przyprawy i dokładnie wyrabiamy.
5. Wstawiamy wodę na pierogi.
6. Do mąki dodajemy żółtko, sól i wyrabiamy ciasto, które nadziewamy przygotowanym farszem.
7. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 06.02.2015 17:15
Z takim farszem pierogów jeszcze nie jadłam......
bietka 05.02.2015 20:15
smakowite :)
wyattearp 05.02.2015 18:12
fajne pierożki
Kuchnia Marty 05.02.2015 16:29
Ciekawy przepis!
Konczi 05.02.2015 16:04
wyglądają bardzo apetycznie
idealme 05.02.2015 15:18
bardzo smaczne!
erym 05.02.2015 15:13
taki farsz to dla mnie nowosc... super!
Agnieszka-87-25 05.02.2015 15:04
smaczne pierożki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak