Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne paluszki z hokkaido

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 1 szt
oliwa 1/4 szkl
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżki
chili 0,5 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne paluszki z hokkaido

Kroki postępowania

1
Dynię dokładnie myjemy, osuszamy, wydrążamy cały środek i kroimy w równe, ok 1 cm paski, aby równo się upiekły.
Krok 1 - Pikantne paluszki z hokkaido foto
2
Dynię wrzucamy do miski, wlewamy olej, solimy, pieprzymy, dodajemy wędzoną paprykę oraz chili i dokładnie mieszamy. Zostawiamy na kilka minut.
Krok 2 - Pikantne paluszki z hokkaido foto
3
Przyprawioną dynię układamy na blaszce do pieczenia w odstępach, a następnie wkładamy do piekarnika i pieczemy ok pół godziny w 200 stopniach, aż będzie odpowiednio miękka i przyrumieniona.
Krok 3 - Pikantne paluszki z hokkaido foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 16.09.2015 21:25
ciekawa propozycja
jasiek 16.09.2015 16:36
pasowałyby mi do piwka
pajbek 16.09.2015 13:29
Muszę wypróbować :-)
Joannasz3190 16.09.2015 11:23
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak