Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne pałki z kurczaka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 6 sztuk
delikat do mięs 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
bazylia 1 łyżeczka
sok z połowy cytryny
oliwa 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne pałki z kurczaka

1. Przygotowujemy marynatę: mieszamy wszystkie przyprawy, dodajemy sok z cytryny i 2 łyżki oliwy.
2. Nacieramy mięso marynatą. I odstawiamy pod przykryciem w chłodne miejsce na około 2 godziny.
3. Obsmażamy mięso na patelni z jednej i drugiej strony.
4. Pieczemy w piekarniku przez około 40 minut.

Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 08.03.2014 15:34
pyszotka :))
Pietruszka 27.04.2013 21:27
fajne pałki
Megg 26.04.2013 16:17
hmm wyglądają bardzo bardzo apetycznie!!!
marcia7 26.04.2013 15:38
wyglądają apetycznie
IwonaDD 26.04.2013 10:57
pychota !!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak