Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne pałki drobiowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

pałki z kurczaka 4 szt

marynata

ocet winny 0,20 szklanki
keczup łagodny 4 łyżki
sok pomidorowy 0,75 szklanki
cukier 1 łyżeczka
oliwa z suszonych pomidorów 3 łyżki
czosnek 4 ząbki
curry 0,5 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne pałki drobiowe

Kroki postępowania

1
Ocet winny mieszamy z keczupem, sokiem pomidorowym, oliwą, przyprawami i drobno posiekanym czosnkiem.
Krok 1 - Pikantne pałki drobiowe foto
2
Pałki kurczaka / 4 szt -u mnie ok. 80 dag/ oczyszczamy, myjemy, osuszamy i zanurzamy w marynacie. Odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.
Krok 2 - Pikantne pałki drobiowe foto
3
Mięso wraz z marynatą przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni C .Pieczemy ok. 45 min. Do pałek w pikantnym sosie dobrze pasują pyzy ziemniaczane.
Krok 3 - Pikantne pałki drobiowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 13.05.2016 23:17
lubię takie pikantne mięso
Ela15 13.05.2016 14:50
bardzo dobre
Hanna5 20.04.2016 17:28
Zjadłabym mniam.
tobi1989 18.04.2016 10:56
Warto zrobić :)
Anna169Hosz 18.04.2016 10:41
Na pewno było pyszne :)
Ewelina1991 18.04.2016 09:47
dobre mięsko
Motorek 18.04.2016 09:10
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak