Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne naleśniki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4 sztuki
mleko 1/2 litra
mąka 20 da
marchew 50 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 sztuki
śmietana kremówka 12 dag
żółty ser 5 dag
pęczek szczypiorku 1 sztuka
pieprz
olej do smażenia 2 łyżki
bulion warzywny 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne naleśniki

Jajka wymieszać z mlekiem, mąką i solą. Ciasto przykryć, odstawić na kilka minut. Marchew umyć, opłukać, pokroić w cienkie plastry, gotować przez 3 min w lekko osolonej wodzie, odsączyć. Dymkę oczyścić, pokroić w krążki. Przygotować sos serowy: śmietanę zagotować z rosołkiem, zagęścić. Dodać starty ser, rozpuścić. Wsypać posiekany szczypiorek. Przyprawić solą i pieprzem. Rozgrzać na patelni porcję oleju, usmażyć na nim 1/4 ciasta, obłożyć 1/4 marchewki i dymki, usmażyć na złocisty kolor. W ten sam sposób przygotować jeszcze pozostałe 3 naleśniki, podawać z sosem serowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 10.09.2011 00:37
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak