Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne muffiny kukurydziane

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka orkiszowa 65 g
żółty ser 95 g
jajko 2 sztuki
maślanka 450 ml
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
miód 2 łyżeczki
musztarda w proszku 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
olej 1 łyżka
mąka kukurydziana 230 g
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne muffiny kukurydziane

1. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach, jajka ubijamy. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni.
2. W jednej misce mieszamy wszystkie składniki suche, w drugiej wszystkie składniki mokre.
3. Gdy piekarnik już będzie rozgrzany szybko i energicznie łączymy składniki mokre z suchymi.
4. Napełniamy foremki ciastem i wstawiamy do piekarnika na 20 - 25 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 03.08.2013 22:45
Mam nadmiar mąki kukurydzianej - chomikuję przepis!
IKrakowianka 03.10.2012 21:23
idealne...:))
alaaa 21.09.2012 19:16
wyglądają rewelacyjnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak