Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne muffiny

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
szynka wędzona 5 dkg
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 1 sztuka
mleko 1/2 szklanki
cebula 1/2 sztuki
masło 4 łyżki
Natka pietruszki suszona Prymat 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne muffiny

Masło roztopić, ostudzić.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojony boczek, podsmażyć. Dodać pokrojoną drobno cebulę, chwilę razem smażyć. Odstawić żeby przestygło.
Mąkę przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia, pietruszkę, sól, pieprz, wymieszać. Rozbełtać jajko z mlekiem. Wlać masę jajeczną do mąki, dodać zawartość patelni, masło .Wymieszać.
Ciastem napełnić 7 silikonowych foremek, do 3/4 objętości. Piec w temperaturze 200 stopni około 30 minut. SMACZNEGO!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 03.01.2017 10:32
Chętnie bym spróbowała.
Bernadeta1 02.01.2017 17:13
fajny przepis na inne muffiny
RenataZ-et 02.01.2017 15:54
super muffiny!
gosia1988 02.01.2017 14:38
fajny przepis
Ania321 02.01.2017 14:15
prezentują się bardzo smacznie :)
Marta Ryżek-Kalkowska 02.01.2017 13:48
Przepysznie wyglądają.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak