Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne Meksykańskie Chilli con carne

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 500 g
mieszanka meksykańska 1 puszka
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
pomidory z puszki krojone 1 puszka
papryczka chilli 2-3 szt
sół, pieprz, oregano
czosnek 2 zabki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne Meksykańskie Chilli con carne

Kroki postępowania

1
Mięso podsmażyć na oliwie z cebulą i czosnkiem, a następnie dodać z chilli i czerwoną papryka. Następnie dodać pomidory z puszki i gotować pod przykryciem jakieś 15-20 minut. Na koniec dodać fasole i kukurydze i pogotować jeszcze 2-3 minuty. Doprawić solą, oregano i pieprzem cayenne.
Krok 1 - Pikantne Meksykańskie Chilli con carne foto
2
Polentę pokroić na kawałki i podsmażyć na oleju
Krok 2 - Pikantne Meksykańskie Chilli con carne foto
3
Konsystencja powinna być dosyć gęsta.
Chili con carne podawać z przygotowaną wczoraj i podsmażoną polentą.
Krok 3 - Pikantne Meksykańskie Chilli con carne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 28.11.2013 10:35
mniam mniam
dwa pokoje z kuchnią 28.11.2013 10:00
uwielbiam to danie1
IwonaDD 28.11.2013 09:26
pyszne, rozgrzewające danie !!!
Renataj 28.11.2013 09:19
Bardzo lubię takie potrawy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak