Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
papryka czerwona
2 szt -
paróweczki wiedeńskie
12 szt -
pomidory
80 dag -
cebula
0,5 szt -
chili w płatkach
0,5 łyżeczki -
sól
-
woda
1,25 litra -
olej do smażenia
-
cukinia
1 szt -
Bazylia suszona Prymat
2 łyżeczki -
kostka rosołowa
2 szt -
oregano
1 łyżeczka
Przepis i sposób przygotowania pikantne leczo
Kroki postępowania

W garnku rozgrzewamy odrobinę oleju, wrzucamy pokrojone paróweczki i chwilę smażymy, dodajemy cebulę i smażymy, aż cebula się zeszkli (nie przyrumieniamy). Dodajemy pokrojoną parykę oraz chili w płatkach i smażymy, aż papryka zmięknie.



Komentarze (4)