Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne kurze udka

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 2 szt
masło 50 g
czosnek 2 ząbki
rozmaryn 1 gałązka
sól do smaku
papryczka chili 1 łyżeczka mielona
salsa Harissa 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne kurze udka

1.Udka opalić na ogniem, opłukać i osuszyć; Natrzeć solą;
2.Miekkie masło wymieszać z papryczką chili, posiekanym czosnkiem, salsą Harissa,listkami rozmarynu;
3.Aromatyzowane masło wklepać w udka na zewnątrz i wewnątrz skórki;
Odstawić do lodówki na 1-2 h;
4.Po tym czasie rozgrzać piekarnik do 180 stopni i piec 1h polewając udka od czasu do czasu sokiem, który się wytworzył podczas pieczenia;
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 16.01.2014 18:31
Smaczny kurczak:)
fotoviderek 09.01.2014 07:20
Ale apetyczne nóżki :)
gosia56 08.01.2014 11:17
na pewno pyszne
Monika10 07.01.2014 18:56
pikantnie i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak