Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne krążki z kabaczka

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek 1 szt
jajko 1 szt
mąka 2-3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne krążki z kabaczka

Kroki postępowania

1
Kabaczka obrać, pokroić w krążki o grubości 1 cm
Krok 1 - Pikantne krążki z kabaczka foto
2
Małą szklaneczką lub foremką wyciąć miąższ z nasionami.
Krok 2 - Pikantne krążki z kabaczka foto
3
Następnie oprószyć solą, pieprzem i ostrą mieloną papryką.
Krok 3 - Pikantne krążki z kabaczka foto
4
Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju.
Krok 4 - Pikantne krążki z kabaczka foto
5
Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Krok 5 - Pikantne krążki z kabaczka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 06.09.2012 20:52
koniecznie musz? spróbowa?
wedith1 28.08.2012 20:48
dokładnie - smak z dzieciństwa:)
mufinka79 25.08.2012 21:01
Też takie robię
sylwia / sytofala 25.08.2012 19:59
to mój smak dzieciństwa
rjustysia 25.08.2012 13:23
Świetna przekąska :)
irenka 25.08.2012 12:14
pyszne,też tak robię
malinka18 25.08.2012 07:54
robię w ten sposób bardzo często cukinię.jeśli jest mała to nie wycinam środków.pychota!!!
Agnieszka_B 25.08.2012 06:33
Super pomysł na kabaczka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak