Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantne kraby z majonezem i chili

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebulki dymki 3 szt
oczyszczone kraby w skorupach 4 szt(w sumie 550 g mięsa)
ser ricotta 85 g
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
majonez 300 ml
papryczka chili 1 szt
płatki chili 1 łyżeczka
chleb 4 kromki
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pikantne kraby z majonezem i chili

Nagrzać grill w którym będziemy przygotowywać tosty.Zielone chili i paprykę opłukać ,osuszyć,usunąć z nich gniazda nasienne i drobno pokroić.Czerwoną cebulę przekroić na pół,obrać i pokroić w cienkie plasterki.Cebulkę dymkę razem ze szczypiorkiem pokroić w plasterki.Wszystkie składniki wrzucić do miseczki.Mięso krabów wyjąć ze skorup.Dodać ser ricotta,dokładnie wymieszać,doprawić solą i pieprzem.Płatki chili połączyć z majonezem.W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem,przelać do miseczki i odstawić.Przygotować tosty,pokroić na trójkąty i ułożyć na talerzu.Na środku umieścić pastę z krabów,a z boku łyżkę majonezu z chili.Goście smarują tosty pastą z krabów i doprawiają majonezem z chili.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam12 23.11.2011 10:01
pychota
Justyna Jussstiii 15.11.2011 09:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak