Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne kotleciki z kaszy perłowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser ostry 100 g
cebula 2-3 szt
tarta buła do panierowania
białko 1 szt
jaja 1 szt
oliwa 1 łyżka
kasza jęczmienna perłowa 1,5 ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne kotleciki z kaszy perłowej

Cebule 3 małe lub 2 duże obieramy, siekamy i podsmażamy na oliwie.
Do ugotowanej na sypko kaszy dodajemy żółty starty ostry ser, przesmażone cebule oraz jajo i białko a także wszystkie przyprawy.
Całość dokładnie wyrabiamy drewnianą łyżką, formujemy kotlety, obtaczamy w tartej bułce.
Smażymy kotlety na rumiano ze wszystkich stron.
Podajemy z sosem grzybowym, jarzynowym oraz z surówkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 22.04.2012 09:18
muszę spróbować
PaniMISIOWA 18.02.2011 17:49
fajne
ben-ka 27.11.2010 15:12
To by mi smakowało.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak