Pikantne kotleciki z grilla z dipem jogurtowo-pietruszkowym

Pikantne kotleciki z grilla z dipem jogurtowo-pietruszkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielonego mięsa

    250 gram
  • ząbek czosnku

    3
  • cebulka

  • sól, pieprz

    do smaku
  • jajko

  • jogurt naturalny

    5 łyżek
  • liście natki pietruszki

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

- Mięso wrzucamy do miski, dodajemy jajko, sól, pieprz, ostrą paprykę oraz posiekaną cebulkę, bułkę tartą i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wyrabiamy rękami starannie.
- Z masy wyrabiamy rękami wałeczki i nabijamy na namoczone patyczki, kształtując kebabik
(na jednym patyczku jeden kotlecik)
- Grillujemy na ciemno-brązowo
- Jogurt naturalny mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekanymi listkami natki
- Grillowane kotleciki zdejmujemy z patyczków, podajemy z dipem jogurtowo-pietruszkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 08.03.2011 09:03
fajne kotleciki
etka 16.08.2010 16:30
właśnie szukałam takiego przepisu, jutro zrobię!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat