Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne kotleciki z ciecierzycy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 puszki ciecierzycy
2 papryczki chili
jajko
1\\2 łyżeczki kurkumy
1\\4 pęczka posiekanej kolendry
curry 1/2 łyżeczki
bułki pełnoziarniste 1/2 z ziarnami
bułka 1/2 zmielona, z izarnami
kumin 1 łyżka
kolendra mielona 1 łyżka
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne kotleciki z ciecierzycy

Ciecierzycę osączyć, zemlećz bułką. Cebulę i chili posiekać, podsmażyć na oleju, dodać do ciecierzycy. Wbić jajko, dosypać kumin, kolendrę, curry, kurkumę, szczyptę soli i posiekaną kolendrę, wyrobić. Z masy uformować 12 kuleczek. Panierować w jajku, mielonej bułce, usmażyć w głębokim oleju, osączyć na papierze. Podawać z jogurtem z czosnkiem i cytryną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

minka 26.09.2010 11:37
ciekawe
Emilia22 24.09.2010 17:45
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak