Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne kąski z indyka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 0,5 szt
olej 4 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 3 łyżeczki
curry 0,5 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 0,5 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne kąski z indyka

Pierś z indyka myjemy, usuwamy błony i kroimy w dosyć drobne kawałki. Mięso przekładamy do miski, wlewamy olej i dodajemy sól, pieprz cayenne, curry oraz papryki ostrą i słodką. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Następnie kawałki mięsa obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju za złoty kolor z dwóch stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak