Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne i chrupiące mięso z kurczaka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z kurczaka 800 g
marynata
Papryka słodka mielona Prymat łyżeczka
sól pół łyżeczki
czarny pieprz pół łyżeczki
suszone pomidory z czosnkiem pół łyżeczki
zioła dalmatyńskie 2 szczypty
słodki sos chili 2 łyżki
oliwy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne i chrupiące mięso z kurczaka

Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Wszystkie składniki marynaty łączymy i dokładnie mieszamy w miseczce. Każdy kawałek mięsa smarujemy marynatą. Przekładamy do woreczka. Pozostawiamy na około 30-60 minut aby przeszło przyprawą. Pieczemy w 190 stopniach około 40 minut. Po tym czasie rozrywamy lekko woreczek aby mięso się zrumieniło i skórka przypiekła. Po 10 minutach wyjmujemy i podajemy z warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lemon 23.09.2012 15:27
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak