Pikantne i chrupiące mięso z kurczaka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso z kurczaka

    800 g
  • marynata

  • słodka papryka

    łyżeczka
  • sól

    pół łyżeczki
  • czarny pieprz

    pół łyżeczki
  • suszone pomidory z czosnkiem

    pół łyżeczki
  • zioła dalmatyńskie

    2 szczypty
  • słodki sos chili

    2 łyżki
  • oliwy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Wszystkie składniki marynaty łączymy i dokładnie mieszamy w miseczce. Każdy kawałek mięsa smarujemy marynatą. Przekładamy do woreczka. Pozostawiamy na około 30-60 minut aby przeszło przyprawą. Pieczemy w 190 stopniach około 40 minut. Po tym czasie rozrywamy lekko woreczek aby mięso się zrumieniło i skórka przypiekła. Po 10 minutach wyjmujemy i podajemy z warzywami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lemon 23.09.2012 15:27
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat