Pikantne gołąbki z mięsem z kurczaka

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
1 - 2

Tym razem pikantna wersja naszych ulubionych gołąbków.
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Danie półmięsne:

  • kapusta biała

    1 sztuka
  • mięso mielone drobiowe

    35 dag
  • jajko duże

    1 sztuka
  • sucha bułka

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • Majeranek suszony Prymat

    1 szczypta
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • czosnek

    1 ząbek
  • sos pomidorowy

    200 mililitrów
  • Ziele angielskie całe Prymat

    2 ziarna
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 liście
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z kapusty wycinamy głąb i parzymy parę minut. Zdejmujemy liście.

Do mielonego mięsa dodajemy jajko, namoczoną i odciśniętą bułkę, pokrojoną cebulę i przyprawy. Wyrabiamy na gładką masę i nakładamy na liście kapusty, zwijamy.

Dusimy w osolonej wodzie, dodajemy liście laurowe i ziela angielskie. Dusimy do miękkości.

Polewamy sosem pomidorowym. Można również użyć sosu grzybowego.

Dariusz33
Podałem z gotowanymi ziemniakami ale smakują również z odsmażanymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat