Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantne chrupiące talarki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5 sztuk
masło 2 łyżki
przyprawa meksykańska 2 łyżki
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: pikantne chrupiące talarki

Wykonanie:

Ugotowane ziemniaki kroimy na grubsze plastry aby podczas przewracania na patelni nie popękały. Na patelni roztapiamy masło i dolewamy odrobinę oliwy aby nam się nie paliło.

Wsypujemy przyprawę meksykańską i układamy talarki ziemniaków. Smażymy z obu stron na złoty kolor podsypując do smaku przyprawą. Takie talarki idealnie smakują do piwa oraz grillowanych warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 13.11.2012 11:40
też często robię talarki. taka szybsza wersja frytek :D
Asia130 13.11.2012 10:22
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak