Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne babeczki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kruchych babeczek 8 szt
cebuli pokrojonej w kostk? 1/2 szt
kie?basy szynkowej 3 plaster
pieczarka 1 szt
czerwonej papryki 1 ?y?ka
?ó?tej papryki 1 ?y?ka
?ó?tego sera 2 ?y?ka
sól do smaku
chili scoth bonet do smaku
mas?a 1 ?y?ka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne babeczki

8 gotowych kruchych babeczek do nadzie? s?onych i pikantnych ( Dan Cake )
Nadzienie :
1/2 cebuli pokrojonej w kostk?
3 plastry kie?basy szynkowej pokrojonej w kostk?
1/2 du?ej pieczarki pokrojonej w kostk?
1 ?y?ka pokrojonej w kostk? czerwonej papryki
1 ?y?ka pokrojonej w kostk? ?ó?tej papryki
2 ?y?ki startego ?ó?tego sera
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
mix chili scoth bonet do smaku
1 ?y?ka mas?a

PRZYGOTOWANIE:

Na patelni roztopi? mas?o. Wrzuci? cebul? i chwil? sma?y?. Doda? kie?bas? i podsma?y?. Po chwili doda? pozosta?e sk?adniki nadzienia oprócz sera i podsma?y?. Doprawi? do smaku przyprawami. Na koniec wy??czy? ogie? pod patelni?, wsypa? ser i ca?o?? wymiesza?. Ciep?ym nadzieniem wype?nia? babeczki. Babeczki mo?na je?? na ciep?o i na zimno.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 07.09.2012 22:21
dziękuję, babeczki były pyszne.
Brenia 07.09.2012 12:54
bardzo smakowite :)
emeslive 07.09.2012 12:03
Wyglądają niesamowicie apetycznie, muszą być pyszne!
Barbara/zuza22_85 07.09.2012 10:25
apetyczne
Magula 07.09.2012 10:10
ciekawy przepis
Goya 07.09.2012 10:04
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak