Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIKANTNA ZUPA-KREM Z CZERWONEJ FASOLI

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ząbki czosnku 3
papryczki chili 2
tabasco 1 łyżka
bulion wołowy 250 ml
oliwa
sól i pieprz
fasola 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: PIKANTNA ZUPA-KREM Z CZERWONEJ FASOLI

W garnku na oliwie z oliwek podsmażamy 2-3 minuty posiekany czosnek, cebulę i papryczki chili.
Dodajemy całą puszkę fasoli (bez odsączania) i gotujemy całość kilka minut.
Podlewamy bulionem, dodajemy tabasco i blendujemy.
Gotujemy 3-4 minuty.
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Podałem całość z plastrami czerwonej cebuli i płatkami migdałów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 21.07.2013 20:23
znakomita zupa!
Aleksandra/Olcia 11.07.2013 12:21
super pomysł
kasienka23 09.07.2013 09:24
ciekawe danie :)
Ania321 09.07.2013 00:04
na pewno pyszna :)
Cranberry 08.07.2013 22:56
podoba mi się :)
V_kuchareczka 08.07.2013 22:05
warto spróbować
stokrotka 08.07.2013 22:01
Świetna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak