Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna Zupa z Papryką czerwoną

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 2 szt
korpus z kury 2 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
natka pietruszki 1 szt
papryka czerwona 2 szt
pomidorki koktajlowe 10 szt
por (biała część)
ziemniaki 4 szt
ryż paraboliczny 3 łyżki
chili Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
sól i pieprz
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
majeranek 1 łyżeczka
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka
ziele angielskie 4 kulki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna Zupa z Papryką czerwoną

Kroki postępowania

1
Gotujemy wywar z kurczaka. Pora kromy w krązki , czosnek drobno siekamy,marchewkę i pietruszke w krązki - wrzucamy do gotującego się wywaru i doprawiamy.
Krok 1 - Pikantna Zupa z Papryką czerwoną foto
2
Pokrojoną na ćwiartki i pozbawioną pestek paprykę kładziemy skórką do góry na blasze i prażymy w piekarniku w temperaturze 200-220 stopni razem z pomiidorkami aż skórka zbrązowieje i zacznie odchodzić od miąższu. Następnie wyciągamy z piekarnika i wkładamy do lodowaje wody a następnie ściągamy skórkę,pomidorki przecieramy przez sitko.
Krok 2 - Pikantna Zupa z Papryką czerwoną foto
3
Wyciągamy mięso i wrzucamy pokrojone w kostke ziemniaki i ryż.Gotujemy do momentu aż ziemnaki bedą miekkie.
Krok 3 - Pikantna Zupa z Papryką czerwoną foto
4
Pod koniec gotowania dodajemy do zupy paprykę pokrojoną w paseczki,pomidorki przetarte przez sitko,rozdrobnione mięso i natke pietruszki .Całość przyprawiamy - ilości wedle uznania.Smacznego
Krok 4 - Pikantna Zupa z Papryką czerwoną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 13.01.2015 09:56
na pewno by mi smakowało !
Lis 12.01.2015 22:02
Smakowita zupka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak