Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zupa z mięsem mielonym i pieczarkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 1 kg
papryka czerwona 3 sztuki
mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
czosnek 2 ząbki
pieczarki 30 dag
fasola biała 1 puszka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
cebula 1 sztuka
chili 1 sztuka
bulion warzywny 1,5 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa z mięsem mielonym i pieczarkami

Pomidory parzymy, zdejmujemy skórkę. Papryki kroimy w paski, papryczkę chili drobno siekamy, natomiast cebulę kroimy w piórka. Fasolę odcedzamy i płuczemy na sitku, pieczarki kroimy w plastry. Rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, wrzucamy mięso i przesmażamy je 15 minut. Doprowadzamy do wrzenia osolony bulion, wrzucamy mięso i gotujemy 10 minut, po tym czasie, wciskamy czosnek, dodajemy pomidory, paprykę ostrą oraz słodką.
Chwilę rozdrabniamy wszystko blenderem. Pozostałe składniki (oprócz fasoli) przesmażamy 10 minut na łyżce oliwy, wrzucamy do zupy, gotujemy 20 minut. Na końcu dodajemy fasolę i podajemy od razu. Możemy udekorować świeżymi ziołami. Świetnie pasuje tu kolendra.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

VioletoweKucharzenie 17.04.2015 09:17
wygląda bardzo apetycznie.
Jadwiga/Jaga85 16.04.2015 18:46
Smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak