Pikantna zupa z dyni i chili

Pikantna zupa z dyni i chili

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    1 sztuka
  • marchewka

    3 sztuki
  • ziemniaki

    3 sztuki
  • czosnek

    3 ząbki
  • olej

    3 łyżki
  • bulion warzywny

    1 litr
  • papryczka chili

    1 sztuka
  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

    szczypta
  • imbir mielony

    szczypta
  • sól morska

    do smaku
  • pestki dyni

    prażone do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pikantna zupa z dyni i chili foto

Ziemniaki, marchewkę i dynię obrać ze skóry,umyć, pokroić na kawałki. W garnku rozgrzać olej z chili, wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek, zeszklić, po chwili dodać ziemniaki, dynię i marchewkę, przesmażyć 3 minuty,
Krok 2 - Pikantna zupa z dyni i chili foto
po czym zalać bulionem warzywnym i gotować do miękkości w trakcie dodając pokrojoną chili-(ja miałam w zalewie olejowej).
Krok 3 - Pikantna zupa z dyni i chili foto
Doprawić do smaku solą, mieloną gałką oraz imbirem. Całość zmiksować blenderem na krem. Podawać posypanymi pestkami dyni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Poison1988

23.10.2015 08:06
fajne połączenie smaków :)

dom-agi

22.10.2015 17:56
Idealna na jesień!

cukiereczek

22.10.2015 17:36
dyniowa zupa wygląda rewelacyjnie

ilka01

22.10.2015 16:01
uwielbiam :)

Agnieszka-87-25

22.10.2015 14:55
musi być świetna

Monika-twin

22.10.2015 13:46
uwielbiam,tez dodaje chilli.

Benita

22.10.2015 13:04
Fajna, rozgrzewająca zupka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat