Pikantna zupa z chorizo nachosami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • czosnek

    4 ząbki
  • cebula

    2szt
  • papryczka chilli

  • bulion

  • nachos

  • papryka czerwona

    1 szt
  • pieprz

  • chilli w proszku

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Posiekany czosnek, cebulę, chorizo, paprykę i papryczkę chilli podsmażamy na patelni na odrobinie oliwy.

Dodajemy pomidory z puszki (oczywiście można użyć świeżych) doprawiamy do samku solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i chilli w proszku, mieszamy i gotujemy.

Dolewamy bulion i gotujemy aż warzywa (głównie papryka) zmiękną.

Do każdego talerza wsypujemy garść nachosów kukurydzianych.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata73 05.12.2013 09:35
super smaczna
Monika111 14.11.2011 16:28
fajna :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat