Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zupa z boczkiem, czerwoną fasolą i warzywami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona 1 puszka
kukurydza 1/2 puszki
marchew 1 szt
ziemniaki 3-4 szt
boczek wędzony 15 dag
kostki rosołowe (warzywne albo drobiowe) 2 szt
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
natka pietruszki
papryka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa z boczkiem, czerwoną fasolą i warzywami

Boczek drobno kroimy i wytapiamy w garnku- dodajemy pokrojoną lub startą na grubych oczkach marchew i paprykę- podsmażamy.
Zalewamy wszystko 1,5 l wody- dodajemy kostki rosołowe i pokrojone w kostkę ziemniaki- gotujemy do miękkości.
Na koniec dodajemy fasolę razem z zalewą i odcedzoną kukurydzę.
Przyprawiamy wszystko na pikantnie i jeszcze chwilkę gotujemy.
Podajemy z posiekaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 15.08.2013 15:16
Bogaty garnek;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak