Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zupa rybna z dorsza

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 20 dag
bulion warzywny 1 l
papryka czerwona 1 szt.
papryka żółta 1 szt.
papryczka chili 1 szt.
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
pomidor 1 szt.
cebula 1 szt.
jajko
mąka pszenna
bazylia
tymianek
ziele angielskie

Porada

Niedawno jadłem podobną zupę w Krynicy Morskiej, z tym że zamiast dorsza był łosoś. Odmówiono mi przepisu ale metodą prób i błędów udało mi się to co powyżej opisałem. Oni nad morzem mieli kluseczki, ja uważam że lane ciasto zupie dodaje kolorytu...

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa rybna z dorsza

Paprykę czerwoną, żółtą, chili i cebulę kroję w drobne paseczki i podsmażam, następnie wrzucam do bulionu warzywnego.Całość przyprawiam szczyptą bazylii, tymianku i ok 5-6 ziaren ziela angielskiego. W trakcie gotowania dodaję łyżkę słodkiej papryki a po ok 20 min dodaję dorsza pokrojonego w kostkę. Potem kolej na pomidor (oczywiście też w kostkach). Uważamy by dorsz się nie rozgotował. Krótko przed ściągnięciem zupy z palnika dodajemy lane ciasto i... Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 21.10.2016 21:02
robiłam kiedyś bardzo podobną :)
adelajda 21.10.2016 18:18
Chętnie spróbuję Twojej zupki :)
Margo1 21.10.2016 18:16
Nie robiłam takiej zupy
Wafelek2601 09.10.2016 18:41
Bardzo dobra
sezamek 09.10.2016 16:35
dobra zupka :)
cukiereczek 09.10.2016 16:12
zupka z rybki jak dawno jej ie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak