Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zupa krem z sałaty

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ok.300 g
rosół 500 ml
woda ok.210 ml
papryka zielona pikantna 1/4 sztuki
Pieprz czarny Prymat w młynku szczypta
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
Czosnek staropolski Prymat
natka pietruszki kilka gałązek
cebula biała 1 sztuka
ząbek czosnku 1 większy
groszek ptysiowy
sałata ok.130 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa krem z sałaty

Ziemniaki, cebulę obieramy i kroimy w kostkę, następnie gotujemy w rosole z dodatkiem wody ok. 10 minut.
Płuczemy liście sałaty i razem z papryczką i czosnkiem dodajemy do zupy. Całość doprawiamy pieprzem, czosnkiem, ew. solą i gotujemy ok. 10 minut.
Po ugotowaniu, dodajemy natkę pietruszki, wszystko dokładnie blendujemy i podajemy z kulkami ptysiowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 24.12.2016 19:36
Z sałaty? Hu, koleżanko, ale wymyślasz.
Linka2107 24.10.2016 22:23
palce lizać :) mniam
benka 24.10.2016 19:18
Nigdy nie jadłam takiej zupy, muszę to nadrobić.
AZgotuj 24.10.2016 16:02
kolor cudowny:)
magdow 24.10.2016 13:37
fajny pomysł ;]
Joanna Kryla 24.10.2016 13:06
Ciekawa propozycja, muszę kiedyś spróbować zupy z sałaty:)
norweska20 24.10.2016 12:46
robiłam zupę z sałaty i wyszła super...ta twoja jest bardzo apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak