Pikantna zupa gulaszowa z piekarnika.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec z indyka

    700 gram
  • pieczarki

    300 gram w zalewie naturalnej
  • papryka marynowana

    300 gram
  • ananas z puszki

    250 gram
  • cebula

    2-3 szt
  • groszek konserwowy

    200 gram
  • sos chili z ananasem

    200 gram
  • śmietana 30%

    250 gram
  • koncentrat pomidorowy

    2-3 łyżki
  • wywar warzywny

    1/2 litra
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć i pokroić na średniej wielkości kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Cebulę obrać i pokroić w piórka.
W rondlu rozgrzać tłuszcz, podsmażyć mięso ok. 5 min. Wrzucić cebulę, lekko zeszklić . Dodać odsączone pieczarki, wszystko smażyć jeszcze 5 min. Paprykę konserwową pokroić w paseczki, groszek osączyć z zalewy, ananas osączyć i pokroić w kostkę.
W garnku wymieszać wywar warzywny, śmietanę, sos chili i przecier pomidorowy. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać przygotowanym sosem, wymieszać.
Zapiekać w piekarniku, pod przykryciem ok. 1 godziny w temperaturze 180*C.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 25.05.2015 07:51
świetna zupa
gusia1000 13.04.2015 00:09
Lubię taką.
Róża1 04.03.2015 23:30
bardzo smaczna !!!!!!!!!!!!!!
adelajda 25.02.2015 13:35
Sama się gotuje :)) Musi być smaczna :)
Michał2 19.02.2015 09:43
smaczna zupa
gosia56 18.02.2015 20:01
Super robię taką podobną ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat