Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zupa gulaszowa z piekarnika.

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka 700 gram
pieczarki 300 gram w zalewie naturalnej
papryka marynowana 300 gram
ananas z puszki 250 gram
cebula 2-3 szt
groszek konserwowy 200 gram
sos chili z ananasem 200 gram
śmietana 30% 250 gram
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki
wywar warzywny 1/2 litra
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa gulaszowa z piekarnika.

Mięso umyć, osuszyć i pokroić na średniej wielkości kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Cebulę obrać i pokroić w piórka.
W rondlu rozgrzać tłuszcz, podsmażyć mięso ok. 5 min. Wrzucić cebulę, lekko zeszklić . Dodać odsączone pieczarki, wszystko smażyć jeszcze 5 min. Paprykę konserwową pokroić w paseczki, groszek osączyć z zalewy, ananas osączyć i pokroić w kostkę.
W garnku wymieszać wywar warzywny, śmietanę, sos chili i przecier pomidorowy. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać przygotowanym sosem, wymieszać.
Zapiekać w piekarniku, pod przykryciem ok. 1 godziny w temperaturze 180*C.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 25.05.2015 07:51
świetna zupa
gusia1000 13.04.2015 00:09
Lubię taką.
Róża1 04.03.2015 23:30
bardzo smaczna !!!!!!!!!!!!!!
adelajda 25.02.2015 13:35
Sama się gotuje :)) Musi być smaczna :)
Michał2 19.02.2015 09:43
smaczna zupa
gosia56 18.02.2015 20:01
Super robię taką podobną ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak