Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zupa gulaszowa

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gulaszu wołowego 400 g
fasolka czerwona 1 puszka
pieczarki 6-7 sztuki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
tabasco 10 kropel
wody 1,5 litra
cebula 1 sztuka
olej 3-4 łyżki
papryka zielona 1/2 sztuki
papryka żółta 1/2 sztuki
papryka czerwona 1/2 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa gulaszowa

Mięso umyj, pokrój w bardzo drobną kostkę lub zmiel na grubym sicie (do mielenia mięsa na kiełbasy). Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż w garnku na oleju. Dodaj mięso i pieczarki pokrojone w plasterki. Następnie wszystko podlej wodą. Gotuj ok. 40 min.
Do gotującej się zupy dodaj kolejno odsączoną czerwoną fasolę, koncentrat pomidorowy, pokrojoną w kostkę paprykę, tabasco. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 17.02.2014 00:00
pikantne jedzonko to moje smaki
Beata23 04.01.2014 11:13
jedna z ulubionych
Angelika10 27.09.2012 00:26
smaczna
Norgiusz 01.11.2011 07:31
lubie tego typu dania
Barbara55 12.09.2011 16:18
wolę łagodną
agnieszka214 23.07.2011 06:40
fajna
Iwusia 04.07.2011 22:03
jadalne, jadalne - polecam :)
kielcok1 04.07.2011 16:11
no nie wiem czy to jadalne
Ewa111 08.04.2011 14:18
zupa w sam raz dla mojego syna ,lubi pikantnie i pomidorowo
rakow2
rakow2 15.03.2011 15:59
zapowiada się bardzo pikantnie
Gosia32
Gosia32 02.03.2011 11:29
mniam
Monika192 24.01.2011 13:43
smaczne
Goya 05.12.2010 20:30
smaczna
mysza666 03.11.2010 13:54
Mmm mąż byłby zadowolony, bo lubi ostre:)
IlonaAlbertos 14.06.2010 01:10
Smaczne i sycące danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak