Pikantna zupa gulaszowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gulaszu wołowego

    400 g
  • fasolka czerwona

    1 puszka
  • pieczarki

    6-7 sztuki
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • tabasco

    10 kropel
  • wody

    1,5 litra
  • cebula

    1 sztuka
  • olej

    3-4 łyżki
  • papryka zielona

    1/2 sztuki
  • papryka żółta

    1/2 sztuki
  • papryka czerwona

    1/2 sztuki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyj, pokrój w bardzo drobną kostkę lub zmiel na grubym sicie (do mielenia mięsa na kiełbasy). Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż w garnku na oleju. Dodaj mięso i pieczarki pokrojone w plasterki. Następnie wszystko podlej wodą. Gotuj ok. 40 min.
Do gotującej się zupy dodaj kolejno odsączoną czerwoną fasolę, koncentrat pomidorowy, pokrojoną w kostkę paprykę, tabasco. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 17.02.2014 00:00
pikantne jedzonko to moje smaki
Beata23 04.01.2014 11:13
jedna z ulubionych
Angelika10 27.09.2012 00:26
smaczna
Norgiusz 01.11.2011 07:31
lubie tego typu dania
Barbara55 12.09.2011 16:18
wolę łagodną
agnieszka214 23.07.2011 06:40
fajna
Iwusia 04.07.2011 22:03
jadalne, jadalne - polecam :)
kielcok1 04.07.2011 16:11
no nie wiem czy to jadalne
Ewa111 08.04.2011 14:18
zupa w sam raz dla mojego syna ,lubi pikantnie i pomidorowo
rakow2 15.03.2011 15:59
zapowiada się bardzo pikantnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat